Balkan: 5 nezaobilaznih razloga zbog kojih ga morate posjetiti!

Home
no image
  • 1. октобра 2017.
  • 12
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Balkan: 5 nezaobilaznih razloga zbog kojih ga morate posjetiti!

Riječ Balkan često se koristi pa se odmah po izgledu i ponašanju zna je li netko s Balkana ili je pak to balkanski odgoj, glazba, hrana, stil života. No, Balkanci, ipak, većinom su ponosni na svoje podrijetlo i od geografskog pojma razvio se kompletni stil i način života. Stoga postoji mnogo razloga zašto biti ovdje, ali i pet posebnih razloga zbog kojih i stranci uživaju posjetiti ove prostore.

Ludi provod – vječna zabava!
Da, baš to je prvo što ostane strancima u sjećanju na boravak na Balkanu! Rado se sjećaju najboljih izlazaka u svom životu jer kažu kako je na Balkanu uvijek ludi provod, a vječna zabava. Kada biraju klubove za izlazak, najčešće pitaju lokalno stanovništvo, iako su neki klubovi već dosegnuli i rang europske prepoznatljivosti. Među prijestolnice najbolje zabave na Balkanu ubraja se Beograd s izvrsnim i brojnim noćnim lokalima, ali i ono vrlo bitno za mlade – povoljne cijene. Upravo to je ono što toliko fascinira strance kojima se izlazak čini vrlo povoljan te kažu dobro se pije za malo novaca.

Mirisi i okusi balkanske kuhinje!
Iako je balkanska kuhinja izvrsna u svim krajevima Balkana krenuvši od Baranje i baranjskog kulena preko specijaliteta u kolačima i jelima u svakome kraju, ali turisti se, kada je u pitanju hrana, odlučuju da prednjači Bosna. Zbog toga je neizostavan detalj boravka u Sarajevu probati prave bosanske ćevape, bosanske pite, a sve to dobro zasladiti baklavama, hurmašicama, tufahijama. Već i kod čitanja ili pisanja o navedenoj hrani osjeća se glad, ali dodate li tome i neodoljive mirise, jasno je zašto se turisti oduševljavaju.

Na balkanski mentalitet brzo se privikava!
Svi oni stranci koji su ostali duže od kojega dana na Balkanu oduševili su se mentalitetom ovdašnjih ljudi. Kažu, drugačiji je, ali uz sve svoje mane i smiješne strane, neodoljiv. Balkance smatraju neobično toplim i otvorenim osobama, a kažu, Balkanci se brzo vežu iz druge i stvaraju društva. Ono što je strancima neobično jest i povezanost unutar obitelji koja je dio svakodnevnice. Naravno, smiješno im je pri objašnjenu da propuh ubija, ali i kako znamo brzo planuti, a nakon 3 minute kao da ništa nije bilo. Ponekad se uplaše pred svađama i psovkama, ali tek poslije se priviknu na to da u većini izjava nismo ozbiljni.

Turistička središta svjetskih razmjera
Brojna su mjesta na Balkanu stekla svjetsku slavu i postala posjećena od strane brojnih svjetskih turista. Tu se ubrajaju i već spomenuti Beograd i Sarajevo, glavni gradovi Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i glavni grad Hrvatske – Zagreb. U popis turističkih destinacija još se ubrajaju i Bled, Ohrid, Dubrovnik, Mostar i Plitvička jezera. Pri tome ćete na Balkanu uživati u povoljnim cijenama smještaja, hrane i usluga, osim u Hrvatskoj koja se zahvaljujući velikoj turističkoj sili nametnula svjetskom tržištu pa su i cijene visoke. No, zbog toga su i nekretnine Hrvatske jedne od najvrjednijih i najtraženijih na ovim područjima.

Za puni doživljaj Balkana i mix klima!
Kao posljednji razlog koji je oduševio strance jest raznolikost klima koju nudi Balkan pa tako ovdje u svega nekoliko sati vožnje možete uživati od mediteranske klime pa do kontinentalne i sredozemne. Isto tako, Balkan pruža poglede od mora pa do nepreglednih krajeva ravnicama ili pak planine. I baš kao klima, priroda, geografski uvjeti, tako je i politička, gospodarska i turistička situacija različita od kraja do kraja, a Balkan se od geografskog razvio sve do pojma etniteta. Sve to turisti žele osobno proživjeti i udahnuti dašak slobode, opuštenosti, kulture, povijesti. Jer Balkan ima svega pomalo!

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.