AUDI ŠALJE QUATTRO ROVER NA MESEC

Home
  • 27. јуна 2015.
  • 10
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

AUDI ŠALJE QUATTRO ROVER NA MESEC

Nemačka auto kompanija i tim naučnika udružuju se kako bi poslali rover sa pogonom na 4 točka na Mesec, gde će se takmičiti za novčanu nagradu od 30 miliona dolara.

audi-lunar-quattro-4-970x647-c

Audi Quattro na Mesecu?

Google finansira sa 30 miliona dolara svemirsku trku nove generacije, takmičenje kako bi videli ko će prvi postaviti  rover na Mesec i pokriti 500m lunarne površine, istovremeno šaljući snimke visoke definicije nazad na Zemlju. Serija nezavisnih timova takmiči se širom sveta i Audi je upravo ušao u igru u visokom stilu. Proizvođač automobila je najavio u četvrtak da je potpisao ugovor sa nemačkim timom naučnika.

Rover će od sada biti poznat kao Audi Lunar Quattro. Sigurno ispunjava nazivni kriterijum, sa pogonom na sva četiri točka zasebno, a i rekli bismo da ispolirani aluminijumski finiš sasvim lepo odgovara Audijevoj estetici, takođe.

news-2015-audi-moon-mission-4

Audi kaže u saopštenju za javnost u četvrtak da podržava naučnike sa svojim znanjem iz nekoliko polja tehnologie, „od vožnje sa pogonom na sva 4 točka do eletrične mobilnosti i pilotiranja.“ Pored znanja, Audi će nadajmo se dati timu finansije koje su im potrebne kako bi postavili svoj rover tamo gde pripada.

Audi i tim naučnika se nadaju lansiranju na Mesec u 2017. Ali, sa dva otvorena GLXP tima, Astrobotic i Hakuto, planirajući da ostvare njihovo lansiranje u 2016. godini, Audi bi mogao da uđe u trku malo kasnije. Bez obzira ko tamo dospe prvi, svi dobijamo.

 

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.