AUDI MOŽDA PRAVI R5 SPORTSKI AUTOMOBIL SA 5-CILINDRIČNOM SNAGOM MOTORA

Home
  • 11. јула 2015.
  • 15
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

AUDI MOŽDA PRAVI R5 SPORTSKI AUTOMOBIL SA 5-CILINDRIČNOM SNAGOM MOTORA

Audi obraća više pažnje na tržište sportskih automobila i može predstaviti nove modele kako bi popunio praznine u svom postrojenju. Novi modeli će, najvećim delom biti izvedeni od TT modela, ali nagađanja o podkategoriji R8 sportskih automobilima takođe privlači pažnju.

Automobile obaveštava da Nemački proizvođač automobila još jednom razmatra dodatak R5 modela kako bi bio postavljen između TT i R8 modela, sa stilom inspirisanim jedinstvenim automobilom brenda. Ovaj potez će takođe povući TT na tržište kako bi se takmičio direktnije sa vozilima poput Nissan 370Z.

Proizvodnja takvog modela zavisi od toga da li će tržište sportskih automobila nastaviti da raste u pristupačnijoj kategoriji, time ohrabrujući Audi da učini četvrtu generaciju TT modela jeftinijom opcijom. Ovo bi takođe ostavilo mesta za Audi da doda nove varijacije TT-a, uključujući i prvobitni, TTC sa četiri sedišta i visoki TTQ terenac.

Ukoliko Audi da zeleno svetlo modelu R5, dobiće središnji 2,5-litarni TFSI 5-cilindrični motor i Quattro pogon na sva četiri točka. Najbolje pokazatelje koje imamo o tome kako će izgledati dolaze iz 2010 Audi E-Tron koncepta, koji je bio i manji i lakši od R8.

U zavisnosti od njegove snage i dinamike vožnje, R5 će najverovatnije biti rival Porsche Cayman i Lotus Evora modelima u kategoriji srednje klase sportskih automobila. Trenutno, Audi-ev 2016 TT-S stoji nešto ispod tog nivoa performansi sa 292 konjske snage i 270 jedinica obrtne sile, dok je poslednji TT-RS komforno rival Cayman S modelu sa 335ks i 332 jedinice obrtne sile.

Audi će proizvesti četvrtu generaciju TT modela u 2021. godini, tako da je entuzijastima zadato da prigrabe što je moguće više sportskih automobila kako bi ubedili Audi da R5 postane stvarnost.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.