Apple Solidarno Refundirao $6000 Nesrećnom Ocu u UK

Home
  • 22. јула 2013.
  • 643
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Apple Solidarno Refundirao $6000 Nesrećnom Ocu u UK

ipodLee Neale dizajner vazduhoplovstva iz Engleske kao što bi svako od nas učinio, kupio svojoj osmogodišnjoj devojčici svoju omiljenu igračku u ovom slučaju to je bio Apple iPad. Medjutim jednog dana kada je Lee pokušao da podigne novac sa svog bankovnog računa sa zaprepašćenjem je saznao da mu je račun zamrznut.

Zapravo njegova ćerkica je gledala kada je tata kupovao nešto putem neta i upamtila njegovu lozinku i sve to iskoristila za svakodnevne kupovine igrica, tokena, unapredjenja i td. na iTunes online shopu. Mala je za samo šest dana potrošila čitavih 2000 funti ($3000) i tom prilikom napravila 76 transakcija. A u periodu izmedju aprila i marta Lily je potrošila ukupno 4000 funti. Lee koji je radio naravno van kuće nije stigao da registruje E-poštu o ovim kupovinama, poslatih od strane Apple-a. Tako da je saznao tek kad mu je u banci rečeno da je račun blokiran te je došao u poziciji da mora da proda svoj auto i dva motorcikla. Apple je na početku odbio bilo kakvu odgovornost, navodeći da su sve transakcije legalno napravljene na iTunes shop-u, medjutim iz solidarnosti ali verovatno kao i marketinški trik pristali su da gospodinu Lee-u refundiraju novac.

Tako da gledajući ovu priču možemo izvuću poku da deca ponekad znaju više nego što mislimo i naravno na nama je da vodimo računa o njima i njihovim postupcima, posvećujemo im više paznje. Medjutim kada je baš ovakav slučaj u pitanju ne moramo se preterano paziti jer mali broj ljudi kod nas za sad nažalost kupuje preko neta, a vi koji koristite platne kartice na internetu vodite računa gde ih ostavljate.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.