Apple ima tajnu laboratoriju gde razvija novu tehnologiju ekrana

Home
  • 15. децембра 2015.
  • 22
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Apple ima tajnu laboratoriju gde razvija novu tehnologiju ekrana

Apple ima tajnu laboratoriju u Tajvanu, gde se pretpostavlja da radi na novoj displej tehnologiji za buduće Apple uređaje, prema rečima izvora. Apple se navodno uselio u objekat u aprilu ove godine, dok u oktobru, izmenio liste za evidentiranje gde se ovo mesto navodi kao lokalni štab.

Zanimljivo je da je Aplle kupio laboratoriju od Qualcomm-a. Iako je kompanija najpoznatija po svojim procesorima, prema rečima Bloomberg-a, koristila je ovaj objekat za ravoj Mirasol tehnologije ekrana. Displej male snage koristi reflektovanje ambijenta kako bi ostao vidljiv i ne zahteva pozadinsko osvetljenje. Debitovao je na Qualcomm-ovom Toq smotri 2013. godine.Apple je zaposlio naučnike i specijaliste koji su radili za Qualcomm, kao i obližnji AU Optronics, kako bi radili u laboratoriji, gde se, kako Bloomberg kaže, razvijaju novi ekrani za buduće iPhone i iPad uređaje. Izvori publikacije rekli su da je fokus na naprednijim LCD displejima za „tanje, lakše, svetlije i energetski efikasnije“ proizvode, zajedno sa istraživanjem sa AMOLED ekranima.

Ne postoje spoljni znaci da Apple radi u pomenutoj zgradi, ali Apple logo stoji iza stola recepcije, dok Mac računar radi na Apple-ovom standardnom softveru za registraciju. Bloomgerg-ovi lokalni reporteri zatražli su informaciju od obezbeđenja i recepcije, ali nisu došli ni do kakvih informacija. Osoblje, koje očito nosi Apple legitimacije, takođe je odbilo da podeli detalje o projektima, poslovima ili njihovim zaposlenima.

Kao i većina komponenti koje se koriste u Apple-ovom hardveru, njegovi ekrani su izvorno od drugih kompanija, uključujući Samsung, Japan Display, Sharp, kao i LG. Glasine od nedavno šire priču da je Apple zainteresovan za usvajanje OLED tehnologije, kao i to da nekoliko snabdevača navodno radi na projektu. U svakom slučaju, pre toga, u jednom izveštaju se navodi da su Samsung i Motorola verovatno nerado podelile novu tehnologiju ekrana sa Apple-om radi repeticije iPhone-a u 2018.godini, potencijalno ubrazvajući planove za dizajniranje sopstvenih ekrana.

Apple već dizajnira sopstveni procesor za iPhone i iPad, koji zatim proizvode druge kompanije. Proizvodi koji su istraženi u misterioznoj Tajvanskoj laboratoriji možda će učiniti mogućim da Apple učini isto sa displej panelima u buduće.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.