Apple ima tajnu laboratoriju gde razvija novu tehnologiju ekrana

Home BlogItHardverApple ima tajnu laboratoriju gde razvija novu tehnologiju ekrana

Apple ima tajnu laboratoriju gde razvija novu tehnologiju ekrana

Apple ima tajnu laboratoriju u Tajvanu, gde se pretpostavlja da radi na novoj displej tehnologiji za buduće Apple uređaje, prema rečima izvora. Apple se navodno uselio u objekat u aprilu ove godine, dok u oktobru, izmenio liste za evidentiranje gde se ovo mesto navodi kao lokalni štab.

Zanimljivo je da je Aplle kupio laboratoriju od Qualcomm-a. Iako je kompanija najpoznatija po svojim procesorima, prema rečima Bloomberg-a, koristila je ovaj objekat za ravoj Mirasol tehnologije ekrana. Displej male snage koristi reflektovanje ambijenta kako bi ostao vidljiv i ne zahteva pozadinsko osvetljenje. Debitovao je na Qualcomm-ovom Toq smotri 2013. godine.Apple je zaposlio naučnike i specijaliste koji su radili za Qualcomm, kao i obližnji AU Optronics, kako bi radili u laboratoriji, gde se, kako Bloomberg kaže, razvijaju novi ekrani za buduće iPhone i iPad uređaje. Izvori publikacije rekli su da je fokus na naprednijim LCD displejima za „tanje, lakše, svetlije i energetski efikasnije“ proizvode, zajedno sa istraživanjem sa AMOLED ekranima.

Ne postoje spoljni znaci da Apple radi u pomenutoj zgradi, ali Apple logo stoji iza stola recepcije, dok Mac računar radi na Apple-ovom standardnom softveru za registraciju. Bloomgerg-ovi lokalni reporteri zatražli su informaciju od obezbeđenja i recepcije, ali nisu došli ni do kakvih informacija. Osoblje, koje očito nosi Apple legitimacije, takođe je odbilo da podeli detalje o projektima, poslovima ili njihovim zaposlenima.

Kao i većina komponenti koje se koriste u Apple-ovom hardveru, njegovi ekrani su izvorno od drugih kompanija, uključujući Samsung, Japan Display, Sharp, kao i LG. Glasine od nedavno šire priču da je Apple zainteresovan za usvajanje OLED tehnologije, kao i to da nekoliko snabdevača navodno radi na projektu. U svakom slučaju, pre toga, u jednom izveštaju se navodi da su Samsung i Motorola verovatno nerado podelile novu tehnologiju ekrana sa Apple-om radi repeticije iPhone-a u 2018.godini, potencijalno ubrazvajući planove za dizajniranje sopstvenih ekrana.

Apple već dizajnira sopstveni procesor za iPhone i iPad, koji zatim proizvode druge kompanije. Proizvodi koji su istraženi u misterioznoj Tajvanskoj laboratoriji možda će učiniti mogućim da Apple učini isto sa displej panelima u buduće.

  • Kmentari
  • 0