ADOBE ALTERNATIVE: 22 APLIKACIJE KOJE SU RIVALI CREATIVE CLOUD-U

Home
 • 22. јуна 2015.
 • 15
 • Некатегоризовано
 • Facebook Twitter LinkedIn Google+

ADOBE ALTERNATIVE: 22 APLIKACIJE KOJE SU RIVALI CREATIVE CLOUD-U

Pogledajte naš izbor aplikacija koje su rival Creative Cloud-u za grfičke, web i interaktivne dizajnere, umetnike, ilustratore i više od toga.

slide1-alt

Adobe je inovativan programer i njegova aplikacije Creative Cloud-a su često najbolji alat za ono što je potrebno profesionalcima, ali model samo sa pretplatom nije za svakoga.

Za one koji se suzdržavaju od pridruživanja Adobe-ovom Creative Cloud-u, Digital Arts tim je izabrao slelkciju umetničkih, dizajnerskih, fotografskih, video i VFX alata za profesionalne kreativce.

Postoji milion besplatnih i jeftinih kreativnih alata, dok mali broj pruža dobrodošlu alternativu za studente i hobiste. MNeđutim, kao Digital Arts, fokusiramo se na alate koji su priklatni za profesionalne dizajnere, umetnike i urednike. To dramatično smanjuje broj sličnih alata koje smo razmatrali.

Neki alati profesionalnog ranga su takođe dostupni bez naplate i mi im sigurno nećemo okrenuti leđa. Neki su otvoren izvor i stvoreni za simpatije, ali mnogi od njih su besplatni jer su njihovi proizvođači plaćeni na nekoj drugoj strani, kao što je alat za dizajn Google-ovog reklamnog banera.

Ukoliko zarađujete od stvaranja digitalnog sadržaja, verovatno biste pre radije platili za alat datog datuma koji vam omogućava da kreirate neverovatne radove na efikasan način, i koji nudi dobre uslove za podršku i neće vas izneveriti u kritičnom poslu. Ovi alati su glavni fokus za naše funkcije.

Neke od ovih aplikacija su dugogodišnji rivali Adobe-u (kao što su Autodesk i Avid), neke su nezavisni proizvođači koji su kreirali alat za određenu namenu jer su ponude koje ima Adobe bile previše opširne (Sketch), a nekoliko su kompanije koje biste mogli prethodno da povežete sa parohijskom pripremama biltena, ali su zapravo kreirale vrhunsku, aplikaciju na vrhunskom nivou (pogled je uperen u vas, Serif for Affinity Designer).

Postoji zaista mnogo alternativnih izbora za profesionalce, pa pogeldajte ove sjajne proizvode.

Aplikacije koje su rivali Adobe-ovom Creative Cloud-u

 • Rival Illustrator-a i Photoshop-a za ilustraciju, grafički i web dizajn
 • Rivali Photoshop-a za foto-obradu i digitalno slikanje
 • Rivali Photoshop-a za fotografiju
 • Rivali Photoshop-a za digitalno slikanje
 • Rivali InDesign-a za grafički dizajn
 • Rivali PremierePro-a za video obradu
 • Rivali After Effect-u za vizualne efekte

Alati za ilustraciju, grafički i web dizajn

Affinity Designer

Alternativa: Illustrator-u i Photoshop-u za grafičku i vektorsku umetnost i dizajn

Cena: £34.99 u Mac App Store

Platforma: Mac OS X 10.7/8/9/10

Slide1-Affinity-Screenshot-raster-brush

Affinity Designer je prvi od niza kreativnih aplikacija visokog kvaliteta SerifLabs. aplikacija za vektorski dizajn sa PSD importom i podrškom za PDF, SVG, AI, FH i EPS fajlove.

Pravljen za Mac, nudi profesionalne modele boja, punu  obradu od 16-bitova po kanalu, pregled pixel-a u realnom vremenu, delove slike, maske, podešavanje slojeva i podršku za tablet.

Aplikacija koristi punu prednost tehnologija Mac jezgra, uključujući Grand Central Dispatch, Core Graphics i ubrzanje OpenGL hardvera da bi mogao da ponudi živa pomeranja sadržaja od 60fps i zumiranje, žive nagibe, transformacije, efekte i podešavanja.

Affinity Designer je optimizovan za regularne i retina scene (uključujući novi 5k retina iMac od 27 inča) i nudi odvojen ili postavljene po strani UI opcije, kao i fullscreen podršku.

Pročitajte još o Affinity Designer.

Google Web Designer

Alternativa: Photoshop-u i Edge Animate za web grafiku i dizajn.

Cena: Besplatno.

Platforma: Mac OS X 10.7 ili noviji, Windows 7/8

google-web-designer

Goggle-ov besplatni alat za dizajn reklamnog banera bi mogao da izađe direktno na unosni reklamni servis DFP kompanije, gde reklame koje su bolje dizajnirane i sa manje grešaka znače i više novca od reklama.

Sa integrisanim i kodnim interfejsom omogućava dizajnerima da kreiraju interaktivne HTML5 reklame i druge HTML5 sadržaje, nudeći dizajnerske alate kao što su Text alat koji se integriše sa Google Web fontovima, Shapes alatom, Pen alatom i 3D alatima, kao i mogućnost animiranja objekata i događaja na vremenskoj liniji.

U dizajnerskom modu, radna površina prikazuje vaše slike, tekst i druge elemente vizuelno, baš kao što bi bili prikazani u browseru. Kodirani pregled omogućava vam da kreirate CSS, JavaScript i XML fajlove, kao i da koristite isticanje sintakse i kodirano autodovršavanje.

GWD pruža biblioteku komponenata koja vam omogućava da dodate galerije slika, video zapise, mape i druge vrste funkcija na web sajtove i reklamna mesta, kao atuouključivanje praćenje kodiranih događaja za DoubleCklick i AdMob.

Download Google Web Designer-a

Sketch

Alternativa: Illustrator-a i Photoshop-a za grafičku i vektorsku umetnost i dizajn

Cena: £69.99 na Mac App Store

Platforma: Mac OS X 10.9/10

Sketch

Ovaj crtački alat za Mac-ove je namenjen je dizajnerima svih vrsta, sa vebsajtovima, ikonama ili priključcima koji mogu da se stvore brzo u jednom prozoru aplikacije.

Na vrhu svojih mogućnosti za vektorsku obradu i renderovanja teksta, proizvoođač Bohemian Coding je takođe dodao podršku za osnovne bitmap stilove, kao što su blur i korektura boja u Sketch3. Druge opcije uključuju više popunjavanja po sloju, opsežnih stilova teksta i beskonačno platno.

Na platnom se može raditi u rezoluciono nezavisnom pregledu radi preciznosti, ili korisnici mogu da uključe Pixel Preview kako bi videli kako će tačno izgledati svaki pixel na exportu.

Pročitajte pregled Sketch-a

CorelDRAW Graphic Suite X7

Alternativa: Ilustrator za grafički i vektorski dizajn

Cena: £374.17 plus porez

Platforma: Windows 7/8/8.1

CorelDRAW

Najnovija verzija ovog poštovanog alata za Windows korisnike nudi redizajnirani Welcome Screen, raznovrsnost alternativnih radnih površina, sve opcije za prilagođavanje, kao i bogatstvo sadržaja spremnih za projekte.

Čak i sa trenutno sniženom cenom od £450 sa porezom ova garnitura programa nije jeftina, ali dobijate mnogo za vaš novac, uključujući šest CorelDRAW X7 (na slici), Photo-Paint X7, PowerTrace X7 i Website Creator.

Ubacite niz pratećih aplikacija za kontrolu fonta, štampanje i saradnju, kao i preko 10.000 vektorskih sličica, 2.000 fotografija i 600 šablona, i imate pravog rivala Creative Cloud-u u rukama.

Pročitajte pregled ColrelDRAW Graphic Suite-a

Macaw

Alternativa: Dreamwear-u i Edge Animate-u za web dizajn

Cena: 179$

Platforma: Mac OS X 10.6.8, Windows XP i iznad

Macawje profesionalni alat za web dizajn namenejn i dizajnerima i programerima, sa razmetanjem time da je prvi alat za web dizajn za uklapanje fluidnog i intuitivnog interfejsa programa jedne obrade slika sa snažnim morotom dizajna na kodu.

Tim programera, koji je Macaw finansirao preko Kickstartera tvrdi da možete kreirati odgovarajuće web dizajne koristeći web kao medijum. Razvijen je da bi se brzo kreirali linearni okviri, prototipi i makete i da se obezbedi statični HTML, CSS i JavaScript potrebni za brzo postavljanje vašeg dizajna na web.

Dizajnersko okruženje Macaw-a je napajano Stream-om, mašinom za raspored u realnom vremenu, koja dozvoljava elementima da budu manipulisani na način sličan programima za obradu kao što su Adobe Photoshop. Aplikacija nudi listu fontova bezbednih za pretraživanje i kustosnu listu Google web fontova, ali možete dodati komplet tipskih fontova i omogućiti sistemske fontove.

Iza scene, Stream izračunava sve opcije potrebne za postavljanje elemenata u statičan tok dokumenta. Upotrebom Alchemy dizajna na mašinu za kodiranje, Macaw analizira vaš dizajn za generisanje pametnih, korisnih HTML-ova i CSS-ova sa klikom na dugme.

Pročitajte više o Macaw-u

Tumult Hype 2.5

Alternativa: Photoshp-u i Edge Animate-u za odgovarajući web grafiku i animirane reklame.

Cena: 34.99£ sa porezom

Platforma: Mac OS X 10.6

TumultHype2

Ovaj HTML5 aplikacija za kreiranje za Mac OS X stvara animiranje i interaktivne sadržaje koji rade na desktopu, smart telefonima i iPad-ima.

Nije potrebno kodiranje jer Hype koristi sistem animacje baziran na frejmovima koji snima promene koje pravite na sadržaju. Ugrađena podrška za HTML5 audio i video omogućava multimedijalne projekte.

Hype korisnici mogu dodavati prirodna zakrivljenja koristeći bezier ručicu i dodavanjem efekata kao što su blur, hue pomak, senčenje, refleksija i 3D transformacije.

Više istovremenih vremenskih rasporeda može da pokreće animacije baziranje na događajima korisnika, kao što su akcije pomeranje i dodir, sa projektima koje je moguće videti odmah na iOS uređajima upotrebom besplatne Hype Reflect aplikacije.

Pročitajte više o Hype-u

Rivali Photoshop-a za obradu fotografije i digitalno slikanje

Pixelmator 3.3

Alternativa: Photoshop-u

Cena: 20.99£ iz Mac App Store

Platforma: Mac OS X 10.9.5/10.10

Pixelmator-Liquify-Tools

Pixelmator je izgradio reputaciju velike vizuelne Mac aplikacije, uglađene, savremene i od velike vrednosti. To je veoma dobar alat za obradu, baratanjem RAW-om i kombinovanjem alata, iako može trpeti u poređenju sa Photoshop-om usled nedostatka profesionalnih opcija kao što su CMYK podrška.

Zaista nudi mnoštvo alata i mogućnosti za ređanje slojeva koji su potrebni korisnicima Photoshop-a, kao i paleta od 160 povuci i pusti efekata i kolekcija vektorskih oblika. Stilovi slojeva i Efekti slojeva dodati su njegovoj znatnoj kompozicijskoj moći.

Pixelmator podržava Core Image ili Quartz Composer kompozicije, pa možete tu spustiti posebno napravljene filtere.. To takođe ide lapo sa Apple Aperture i iPhoto, podržavajući njihove biblioteke.

Pročitajte pregled Picelmator-a

GIMP 2.8.14

Alternativa: Photoshop-u

Cena: besplatno

Platforma: Mac OS X 10.9, Windows XP/Vista, GNU/Linux

GIMP-impressionisy

Ovaj GNU Image Manipulation Program vredan poštovanja odaje utisak da je bio prisutan koliko i Photoshop, ali je razvijen kao dostupan softver i otuda konstantno unapređivan i dostupan besplatno (doduše, donacije su dobrodošle).

GIMP nudi mnoge korisne i neke unikatne alate, kao što je nova transformacija kaveza i rotaciona četka u najnovijoj verziji, dok pogodnosti kao što su grupe slojeva i obrada teksta bi trebali biti poznati mnogim bivšim korisnicima Photoshop-a.

Kompromis je spor, pre nezgodan tok rada, ali koji je perfektno adekvatan ukoliko razmislite koliko ste platili za njega.

Preuzmite GIMP

Affinity Photo

Alternativa: Photoshop-u

Cena: besplatno

Platforma: Mac OS X 10.7.5

Screenshot-Lighting

Trenutno dostupan kao besplatan download za javno beta testiranje, Affinity Photo je namenjen profesionalnim fotografima.

Razmeće se pravim od-kraja-do-kraja CMYK-om, obradom 16-bita po kanalu, LAB bojom, RAW obrada, ICC uređenjem boje i Photoshop PSD i kompatibilnošću sa 64-bitnim plugin-om.

Beta verzija nudi profesionalna fotografska podešavanja kao obradu frekvencije separacije, modova živog spajanja, slikanja, i naprednih retuširanja, kao i fokusiranje na zadatak, nezagušene radne površine.

Radni tok uređivanja bez gubitaka nudi skaliranje, sečenje, blurovanje i druge popularne obrade, kao i pristupe za uređenje slika pod vođstvom  kroiz upotrebu Personas.

Preuzmite Affinity Photo

Fotografija

Corel AfterShot Pro 2

Alternativa: Lightroom-u i Photoshop-u

Cena: £32.87 sa porezom

Platforma: Mac OS X 10.7.3 and later, Windows 7/8.1/Vista/XP

AftershotPro

Najnovija verzija ovog nedestruktivnog foto editora i foto uređivača velike brzine nudi napredna podešavanja slika i brzu RAW konverziju i mogućnosti za rukovođenje.

64-bitna aplikacija može da podnese mnogo veće slike nego pre, sa 250 RAW prafila kamere i novie serijske radni tok obrade. OpenCL podrška vam dozvoljava da zađete u povećane moći bazirane na GPU-u.

Podešavanja slika uključuju verzionisanje, selektivna podešavanja, lokalni kontrast, Athentech Imaging Noise Removal, korekciju objektiva i kompletan set HDR alata (samo za Windows).

Pročitajte pregled After Shor Pro-a

DxO OpticsPro 10

Alternativa: Lightroom-u i Photoshop-u

Cena: £79 sa porezom

Platforma: Mac OS X 10.8/9/10, Windows 7/8/8.1

DxO-OpticsPro-10

Ovo je primarno alat za korekciju fotografija sa snagom da odmah ispravi optičke defekte vaše opreme, otkloni digitalni šum čak i na intenzivnoj osetljivosti, popravi fine detalje i teksture u tamnim ili nagorelim poljima, kao i da iznese sve nijanse boja vaših slika.

Osnovno Essentials izdanje uključuje automatski RAW i JPEG alat za obradu slika, sa brojnim podešavanjima koji vam omogućavaju da podesite vaš radni tok. Elite izdanje uključuje naprednije opcije za obradu slika kao tehnologija za redukciju šuma, uređenje boja i više izlaznih formata.

Oba izdanja omogućavaju interakciju sa Adobe Loghtroom-om, brojnim alatima za podešavanje boje i izgleda slike, kao i podesive radne površine.

Pročitajte pregled OpticPro-a

Digitalno slikanje

Corel Painter 2015

Alternativa: Photoshop-u

Cena: £282.99 inc. VAT

Platforma: Mac OS X 10.7/8/9, Windows 7/8.1

Painter-2015-particle-brush

Ova aplikacija za prirodno medijsko slikanje ima mnogo fanova i sa pravom – naši stručni pregledi smatraju ga za najbolji alat za digitalnu repliku tradicionalnih tehnika.

Kao i domaćin teksturnih alata i setova četki, uključujući nove efekte na bazi čestica za slikanje vatre, krzna i dima, korisnici imaju beneficije od neregularnih podešavanja koji predstavljaju slučajnost u potezima četke i vrlo osetljivim korisničkim interfejsima.

Najnovija verzija nudi 64-bitnu optimizaciju i poboljanje performansi kako bi se povećala umetnička kontrola.

Pročitajte pregled Corel Painter-a iz 2015. godine.

Ambient Design ArtRage 4.5

Alternativa: Photoshop-u

Cena: £32.03 + pdv

Platforma: Mac OS X 10.6/7/8, Windows Vista/7/8

ArtRage4

ArtRage nudi set prirodnih slikarskih i crtačkih alata koji simuliraju poznate, kutije sa bojama iz stvarnog sveta, za nisku cenu.

Prilično jedinstven interfejs minimizira postavku alata do detalja za dati zadatak, dok je preostali radni prostor predat smiulaciji slikanja. Možete obustaviti ceo interfejs jednim klikom miša ukoliko želite više prostora.

Korisnici slikaju sa alatima kao što je gusto ulje koje se razmazuje i stapa prirodno, crtaju olovkama i ugljem koji reaguju na teksturu platna, i gobiju realistične rezultate bez potrebe za posežu za postprocedurnim tehnikama.

Pročitajte pregled ArtRage 4

Escape Motions Rebelle

Alternativa Photoshop-u

Cena: 39.99£ (cena u pretprodaji)

Platforma: Mac OS X 10.9/10, 64-bit Windows 7/8

Rebelle

Nova aplikacija u bloku Rebelle pruža set alata koji simuliraju vodene i akrilne boje, baziranih na mešanju, stapanju, ratvaranju u vodi i sušenju u stvarnom svetu.

Dostupno za Mac i Windows, fluidna simulirana fizika iza Rebelle je kreirana od strane Peter Baškovic-a, uz pomoć Michal Fapšo-a.

Korisnici mogu da slikaju, razmazuju, ponovo nanose vodu na osušenje boje, raznose mokre nanose preko papira, nagnu papir kako bi kreirali kapi vode i pokreću i stvaraju mnoge akvarel efekte.

Mokri alati, kao što su vodene boje, akril ili nalivpero, mogu biti neprimetno kombinovani sa pastelima, olovkama, airbrush-om, kao i mnogim drugim alatima suvih medija i efekata. Aplikacija podržava Wacom tablet ulaz.

Posetite Escape Motions kako biste kupili Rebelle.

Foundry-ev MARI 2.6

Alternativa: Photoshop-u za 3D teksturalno slikanje

Cena: £1,221 + pdv

PlatformaMac OS X 10.8.5, Windows 7 (64-bit), Linux 64-bit

MARI-African-Elephant-by-Alberto-Ezzy

Originalno kreiran da izdrži ambiciozan pogled programerskih i teksturalnih potreba „Avatar“-a, ovaj 3D slikarski alat pruža modele za koje The Foundry potraživanja dozvoljavaju više vremena za slikanje a manje za organizaciju tehničkih pitanja.

Podržan od strane rada sa slojevima koji je gotov usled podešavanja, proceduralnih i naprednih maskiranja, MARI je sposoban da izdrži teksture velikih rezolucija i milione poligona bez ugrožavanja brzine ili efikasnosti, kako tvrde iz kompanije.

Takođe omogućava potpuno podesiv korisnički interfejs, koristi prednosti GPU renderinga i sistem obrade podataka i omogućava snažne mogućnosti za osvetljenje, teksturalnost i senčenje.

Pročitajte više o MARI-u

Grafički dizajn

QuarkXpress 10

Alternativa: InDesign-u

Cena: £799 + pdv

Platforma: Mac OS X 10.7.5/8/9, Windows 7/8/8.1

QXP10

Sa punom podrškom velikih rezolucija Retina prikaza na Mac-u, obimne PDF mogućnosti i Xenon Graphic Engine za napredno renderovanje slika, QuarkXPress daje preciznu kontrolu nad tekstom, slikama, oblicima, bojom kao i neprozirnošću za širok spektar izlaza, uključujući štampanje, web i digitalnu publikaciju.

Kao alat za pripremu za štampu, QuarkXPress omogućava preglede printova, opcije meke izolacije, sveobuhvatno upravljanje bojama, podršku internacionalnih koloritnih standarda  i ugrađenu opciju za validizaciju materijala za štampu.

Sa dolaskom kasnije u toku ove godine, QuarkXPress 2015 obećava da će dostaviti povećane performanse sa novom 64-bitnom arhitekturom, efikasnom štampanom i digitalnom produkcijom i mnogim od najtraženijih opcija.

Pročitajte pregled QuarkXPress-a

Video Obrada

Avid medijski kompozitor

Alternativa: Premiere Pro-u za obradu video zapisa

Cena: £939 + pdv za stalne dozvole, od £39 mesečna pretplata

Platforma: Mac OS X 10.9/10, Windows 7/8

avid_media_composer

Pre nekoliko godina, Avid-ova snažna video obrada je bila primorana da uspostavi agresivno sniženje cene kako bi se opet vratila na teren koji je izgubila o dFinal Cut Pro-a i Premiere-a koji su pretili njegovom profilu industrijskog standarda.

Cena polako raste opet, ali aplikacije su uspele da zadrže svoj položaj zahvaljujući masivnoj instalacionoj osnovi u filmskoj i televizijskoj industriji i reputaciju pouzdanosti. kompanija još uvek nudi stalne dozvole za Media Composer, ali nedavno je predstavila i model mesečne pretplate, takođe.

Trenutno na verziji 8.9, Media Composer može da podnese veliku količinu različitih medija baziranih u fajlovima, ostvarujući ubrzane tokove rada velikih rezolucija kao i HD-a, kolaboraciju u realnom vremenu i snažni menadžment medija. Korisnici mogu prirodno obrađivati 4K medije u realnom vremenu, raditi u bilo kojoj rezoluciji i u profesionalnim kolor prostorima i koristiti pozadinske procese za rendering efekte i transkodiranje.

Pročitajte pregled Media Composer-a

Final Cut Pro X

Alternativa: Premiere Pro-u za video obradu

Cena: £199.99

Platforma: Mac OS X 10.9.2

FCPXMacbookPro-Retina-FCPX-Skiing-PRINT

Ovaj NLE namenjen samo za Mac uspeo je da prebrodi oluju reinženjeringa i optužbi za zaglupljivanje i da postane ozbiljan izbor za profesionalce još jednom.

Iako je radni tok bio revolucionaran za softver za video obradu kada se FCP X prv put pojavio, Apple je bio kritikovan od strane neimpresioniranih urednika snimaka za emitovanje i od tada je reagovao na zahteve korisnika iz ovog kvartala sa skoro svakim izdanjem. Kao rezultat toga, neki profesionalni video urednici se sada zaklinju u magnentu vremensku liniju, pre nego u to.

Najnovija 64-bitna verzija nudi domaći MXF import, edit i export, kao i podršku importa i obrade sa Panaosnic AVC-LongG medijima i opciju za export AVC-Intra MXF fajlova, dok skorašnja izdanja uključuju mogućnost primene standardnog (Rec. 709) izgleda u realnom vremenu do visoko dinamičnog opsega i snimaka široke koloritne skale od ARRI, Blackmagic Design, Canon i Sony kamera.

Pročitajte pregled Final Cut Pro X

DaVinci Resolve

Alternativa: Speedgrade-u za nivelisanje bojama i Premiere Pro-u za video obradu
Cena: besplatno/635£ + pdv
Platforma: Mac OS X 10.8.5, Windows 7

DaVinciResolve11EditPage

Resolve je napredan 64-bitni alat za finiš videa, urednik više traka i softver za korekciju boje, koji nudi saradnički radni tok. Nudi 32-bitnu obradu pokretnih slika i koristni jedinstven YRGB koloristički prostor za nivelisanje.

Resolve koristi obradu baziranu na članovima gde je moguća korekcija boja svakog člana, kao i promenu efekata. Altai za obradu su osetljivi na dodatke i više ljudi može zajedno raditi na istoj vremenskoj liniji istovremeno.

Resolve je visoko nivelatoran i podražva da i do 8 GPU-ova rade zajedno i nudi moćne dostavne opcije za verzionisanje, finiširanje i ostvarivanje pri bilo kojoj rezoluciji. Može deliti sekvence povratne projekte sa Final Cut Pro X, Media Composer i Premiere Pro CC, dok VFX kadrovi iz Fusion-a i After Effect CC mogu biti spušteni direktno na vremensku liniju za završno nivelisanje i finiširanje.

Pročitajte više o Resolve

VFX i grafika pokreta

Blackmagic Fusion

Alternativa: After Effects-u za VFX
Cena: besplatno
Platforma: Windows 7/8

fusion7interface

Fusion 7 je 64-bitna garnitura programa za vizualne efekte i grafiku pokreta koja je nedavno izdata kao besplatan proizvod od strane novog vlasnika Blackmagic Design-a. Originalno programiran od strane Eyeon-a, softver je bio glavna potpora VFX studijima širom sveta tokom mnogih godina.

Fusion 7 karakteriše neograničeni 3D prostor za rad i radni tok baziran na članovima za brzu izgradnju neograničenih efekata, kao i napredno postavljanje 3D kompozicija, slikanja, uvećavanja pojedinih kadrova, vremenska podešavanja, stabilizaciju i alat za titlovanje.

Takođe uključuje i 3D generator particija i više električnih tastera, uključujući Primatte. Fusion 7 omogućava korisnicima import i renderovanje 3D geometrije i scena iz drugih aplikacija kao i kreiranje sopstvenih elemenata iznova.

Takođe je dostupan i Fusion 7 Studio, kompletan paket VFX i rešenja grafike pokreta, sa saradničkim alatima i neograničenom mrežom renderovanja za kreativne timove i veća postrojenja, po ceni od £635.

Iako su besplatne, obe verzije i Fusion 7 i Fusion 7 Studio su samo za Windows, dok Mac izdanja su planiranja u budućnosti.

Pročitajte više o Fusion 7

Autodesk Smoke 2015

Alternativa: After Effects-u za VFX and grafiku pokreta
Cena: £1,280 + pdv
Platforma: Mac OS X 10.8.5/9/10 (za Smoke Extension 1)

smoke-2015-screenshot-connectfx-node-based-compositing

Ovaj profesionalan sistem za obradu i efekte imao je velikog uticaja na u postprodukcijskim okruženjima, sa posvećenom podrškom za Mac Pro i XML interoperabilnošću sa Final Cut PRo X dodajući svoj zahtev za Mac instalacijama.

Alati za efekte su integrisani sa standardnim okruženjem za uređivanje vremenske linije,gde možete ubaciti svetlosne efekte, raditi sa 3D geometrijom iz Maya programa u scenama, mešati slojeve snimaka različitih razolucija i interaktivno praviti promene.

Radno okruženje bazirano na članovima dostupno je direktno iz vremenske linije i 3D tracker vam omogućava da duplirate pokrete kamere realnog sveta kako biste komponovali elemente u kadrove. Smoke 2015 Extension 1 dalje vam omogućava da primenite LUT-ove i transformacije boja i više od toga.

Pročitajte više o Smoke 2015

The Foundry Nuke 9

Alternativa: After Effects-u za VFX
Cena: £2,534 + pdv
Platforma: Mac OS X 10.8/9, Windows 7/8 64-bit

Versioning_Clips_and_Nuke_Files

Nagrađeni kompozitor  Foundry-a je industrijski standard u filmskoj postprodukciji. Cena je visoka u odnosu na Adobe alate, ali Nuke je veoma moćan kada su u pitanju vizuelni efekti.

Ima moć da kombinuje žive akcione 2D i 3D elemente u integrisanom 3D okruženju i pruža višekanalnu strukturu rada nezavisnih rezolucija. Koristi članski radni tok za primenu elektronskih tastera ((Ultimatte, Primatte, Keylight)), zajedno sa mogućnošću uvečanja pojedinačnih kadrova i alata za vektorsko slikanje, manipulaciju vremena i više pristupa korekturi boja, kao i mogućnošću da opet pokrene rendering u besplatnim okruženjima.

GPU ubrzanje čini mogućim da se ubrza interaktivna obrada zadataka kao što su motion blur, denoise, retiming i defocus, dok Deep Compositing alati omogućavaju umetnicima da rade sa „dubokim slikama“ koje sadrže više neprozirnih i uzoraka boja po pikselu. Takođe pruža i stereoskopski alat i punu podršku za HDRI formate.

Pročitajte više o NUKE

 • Kmentari
 • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.